Meest gestelde vragen over feesttenten

TO TENT OR NOT TO TENT?

Feesten thuis is heel gezellig, maar wat doe je als je binnen niet genoeg plaats hebt voor alle gasten? Een tent zetten of niet? En wat bij mooi weer?

De meest gestelde vragen over feesttenten voor jullie beantwoord

1. “Ik kan nu toch nog niet weten wat voor weer het wordt op de dag van het feest? Als ik een tent huur en het is mooi weer, dan is dat weggegooid geld?”

Bij mooi weer biedt een tent voldoende schaduw aan de gasten, wat het aangenaam maakt om te eten. Bovendien kan je de zijwanden van alle tenten openzetten tijdens de dag, en ‘s avonds als het afkoelt kan je de tent heerlijk knus verwarmen. Wie wil er graag dat de gasten het feest verlaten omdat het te fris wordt? Door een tent in de tuin te zetten, creëer je bovendien meteen een feestelijke setting.

2. “Hoe groot moet de tent zijn?”

Dat wordt bepaald door de activiteiten die je in de tent wenst te organiseren. Wanneer er ook gegeten wordt in de tent, hanteren wij volgende vuistregel:

  • blijven de mensen rechtop staan, met kleine hapjes (fingerfood): reken 0.75m² pp
  • wil je graag een zittend diner aan rechthoekige tafels: reken 1m² pp
  • ben je voorstander van de meest feestelijke oplossing, zittend aan ronde tafels: reken 1,5m² pp

Bovenstaande gaat enkel over de ruimte die nodig is voor de feestvierders. Er zijn nog andere elementen die de oppervlakte kunnen beïnvloeden, zoals:

  • buffetten
  • dranken (+ toog, glazen, koeling, … )
  • dansvloer (+ DJ-set, podium, lichten, …)
  • cadeautafel
  • gezellige loungehoekjes

Je denkt dus best goed op voorhand na hoe je het gaat aanpakken, zodat de tent zeker ruim genoeg is, maar toch in je tuin past.

3. “Dienen we de tent zelf op te zetten en af te breken?”

Neen, de tenten worden door professionals opgebouwd en afgebroken.
Dat geeft je de garantie dat alle constructies worden opgebouwd volgens de regels van de kunst. De materialen blijven dan ook zeker proper bij het opzetten, zeer belangrijk voor een stijlvol feest!

4. “Waar moet ik verder nog allemaal rekening mee houden bij het huren van een tent?”

Belangrijkste vraag is: welke stijl voor welk budget wens je te creëren voor het feest? Voor elke stijl een type tent.

 

Verder is er belangrijk:
Wens je een houten vloer tegen killige of vochtige ondergrond? Kan mijn tent verankerd worden in gras of dienen we betonblokken te voorzien? Heb je zelf een terraswarmer, of niet? Welke decoratie zou ik graag in mijn tent bevestigen, en welke bevestigingsmogelijkheden biedt de tent?

Dit waren de meest gestelde vragen over feesttenten. Nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar !